Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Pırasa Çullaması

Pırasa Çullaması

Pırasa Çullaması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 kilogram pırasa
  • 2 soğan
  • 250 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 sivribiber
  • 1 çorba kaşığı küp doğranmış
  • sarı dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 3 yumurta
  • Yarım su kadehi un
  • Tuz
  • karabiber

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Pırasa Çullaması Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı etleri çeper biçiminde doğrayın. Sivri biberi arınıp doğrayın. Pırasaları arınıp 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
  • Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
  • Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları evvel una sonra yumurtaya bulayın.
  • Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
  • Soğanları atayıp küp biçiminde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ilave edip et suyunu vazgeçip sürükleyene kadar pişirin.
  • 1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın