Kuşbaşı etleri çeper biçiminde doğrayın. Sivri biberi arınıp doğrayın. Pırasaları arınıp 2-3 cm eninde verev parçalara kesin.
Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su, 1 kaşık limon suyu ve tuz ilave edip yumuşayana kadar haşlayın. Süzgece alıp iyice süzün.
Un, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Yumurtaları bir kapta hafif çırpın. Pırasaları evvel una sonra yumurtaya bulayın.
Kızartma yağını tavada kızdırıp pırasaları altın rengini alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Pırasaları yayvan bir tencereye dizin.
Soğanları atayıp küp biçiminde doğrayın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı soteleyin. Et, sivribiber, sarı dolmalık biber ve salçayı ilave edip et suyunu vazgeçip sürükleyene kadar pişirin.
1 kahve fincanı sıcak su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Etli harcı pırasaların üzerine döküp 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Tavuk eti ve hindi ciğeri ile hazırlanan Girit usulü çullama tarifine göz atabilirsiniz.