Pırasa Çorbası Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr pırasa
- 2 havuç
- 1 patates
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
- 5 su kadehi su
- 3 su kadehi et suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Terbiye için:
- 2 çorba kaşığı un
- 1 su kadehi süt
- 1 yumurta
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Pırasa Çorbası Nasıl Yapılır?
- Pırasaların dış yapraklarını ayırıp yıkayın. 2-3 santim genişliğinde doğrayın. Kırmızı mercimeği ayıklayıp birkaç defa yıkayın ve iyice süzün.
- Hazırladığınız pırasaları bir tencereye alın. Havuçları arınıp kocaman kocaman rendeleyin. Patates ve soğanın kabuğunu ceddip kocaman kocaman rendeleyin.
- Sebzeleri bir tencereye alıp 5 kadeh su ilave edin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ateşten alıp blenderle ezin. 3 kadeh et suyu ilave edip kısık ateşte pişirin.
- Un, süt, tuz ve karabiberi karıştırın. Yumurtayı ilave edip çırpın. Çorbaya karıştırarak ilave edip bir taşım kaynatın ve tereyağını eritip üzerine gezdirin.
- Pırasa çorbasını, yanına çok yakışan fırında mücver ile beraber servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pırasa Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Kullanacağınız pırasaların, kalık kabuklu olmamasına itina gösterin.
- Çorbanın içerisine bir tutam toz şeker ilave edin. Bu sayede tadını dengeleyebilirsiniz.
- Çorbayı hazırlarken et suyu yerine tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
- Çorbanın kıvamı çok akışkan olursa, koyulaştırmak için azar azar un ilave edin.
- Tortuları gidermek için, nezaketini ilave etmeden evvel bir defa mikserden geçirin.
1 Porsiyon Pırasa Çorbası Kaç Kaloridir?
Pırasa çorbasının bir porsiyonu, takribî 35 kaloridir. K vitamini bakımından zengin olan bu tarifi, perhiz listelerine ekleyebilirsiniz.
Başlangıç menülerini renklendirmek için çorba tarifleri mi arıyorsunuz? Soğuk algınlığına karşı natürel bir antibiyotik olan soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz.