Pastanın kreması için süt, un, kakao ve toz şekeri tencereye koyun. Kıvam alana kadar krema karışımını kısık ateşte pişirin. Koyulaşan kremaya ufak parçalara ayırdığınız çikolatayı ilave edip kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Çikolatalar eridiğinde parlaklık vermesi ismine az ölçüde tereyağı ilave edip çırpın ve soğumaya bırakın.
Elinizle kırdığınız pötibör bisküvileri derin bir karıştırma kabına alın. Kavrulmuş fındık parçaları, kuru meyve ve rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Oda sıcaklığında soğuyan kremayı ilave edip karıştırın.
Geniş kestiğiniz alüminyum folyoyu mutfak tezgahı üzerine açın. Piramit pasta karışımını üzerine yayıp alüminyum folyo ile beraber piramit biçimi vererek sarın. Donması için buzlukta 2-3 saat kadar bekletin. Buzdolabından çıkartıp servis tabağına aldığınız piramit pastanın üzerine çikolatalı sos yada eritilmiş çikolata gezdirin. dilimleyerek servis yapın.