Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,34
  • ALTIN
    %0,89
  • BIST
    %-1,33
Pilav Dolgulu Hamsi Kuşu

Pilav Dolgulu Hamsi Kuşu

Pilav Dolgulu Hamsi Kuşu Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram kılçığı alınmış hamsi
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kadehi pirinç
  • 3-4 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Baharat Tutkuya göre farklı baharatlar
  • Akışkan yağı

Pilav Dolgulu Hamsi Kuşu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavadaki yağda soğan kavrulur.
  2. İçine ufak doğranan domates ilave edilir.
  3. Azıcık kavrulduktan sonra yıkanan pirinç ilave edilerek suyu ilave edilir ve pişirilir.
  4. Daha sonra pişen pilava maydanoz, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırılır ve kenara soğumaya alınır.
  5. Değişik tarafta hamsilerin kafası ve kılçığı alınarak yassıtılır.
  6. 2 adet hamsi birbirinin üzerine hafif gelecek biçimde birleştirilir.
  7. Üzerine iç pilavdan konarak pilavın üzeri üçüncü hamsi ile kapatılır.
  8. Hazır olan hamsi mısır ununa bulanarak elde derlenir ve sıkılaştırılır.
  9. Agresif yağda çevrilerek pişirilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın