Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,97
  • ALTIN
    %-3,14
  • BIST
    %1,15
Peynirli Yumuşak Tatlı

Peynirli Yumuşak Tatlı

Peynirli Yumuşak Tatlı Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr krem peynir
  • 6-7 pötibör bisküvi
  • 2 yumurta
  • 200 gr süt kreması
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 kahve fincanı un
  • Yarım limonun suyu
  • 1 koli vanilya
  • 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
  • 3 çorba kaşığı çilek sosu

Peynirli Yumuşak Tatlı Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Krem peyniri ilave edip yedirinceye kadar karıştırın.
  • Süt kreması ile tozşekeri mikserle çırpın. Peynirli karışıma ilave edin. Un, vanilya ve limon suyunu ilave edip düzgün bir karışım oluncaya kadar karıştırın.
  • Bisküvileri ayrılın. 20 cm çapındaki yağlanmış fırın kalıbının dibine serpiştirin. Hazırladığınız peynirli karışımı üzerine dökün.
  • Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı hafif sallayın. Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin.
  • Fırından alıp üzerine yağlı kağıt kapatın. 15 dakika daha pişirip fırından çıkarın ve kağıdı alın. Üzerine çilek sosunu dolaştırın.
  • Hindistan cevizi serperek servis tabağına alın. Dilimleyip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın