Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %-0,19
  • ALTIN
    %-1,41
  • BIST
    %-0,10
Peynirli Taze Fasulye Güveç

Peynirli Taze Fasulye Güveç

Peynirli Taze Fasulye Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 750 g taze fasulye Börülce fasulye
  • 1/4 su kadehi tuzsuz tereyağı 
  • 1 adet soğan İnce doğranmış
  • 8 adet mantar Kocaman doğranmış 
  • 1/3 su kadehi un
  • 1 su kadehi çırpılmış krema
  • 1/2 su kadehi tuzsuz tavuk suyu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı soya sosu 
  • 225 g taze kaşar peyniri Rendelenmiş
  • 1 su kadehi karamelize edilmiş soğan

Peynirli Taze Fasulye Güveç Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak biçimde 7-8 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirerek kenara alın.
  • Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Doğranmış soğan ve mantarları ilave ettikten sonra arada karıştırarak 5-7 dakika soteleyin.
  • Unu karışımın üzerine serpin ve beraber kavurun. Daha sonra kremayı karıştırarak ilave edin.
  • Ardından tavuk suyunu ilave edip karıştırın ve kıvam alması için takribî 6-7 dakika daha pişirerek ateşten alın.
  • Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuzu, karabiberi ve soya sosunu ilave ederek yine karıştırın.
  • Ardından haşlanmış taze fasulyeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin ve evvelden yağlanmış fırın kabına aktarın. 
  • Kalan kaşar peynirini üzerine serptikten sonra ağzını yağlı kağıtla kapatarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. 
  • Zaman sonunda fırından alarak karamelize soğanları üzerine yayın. Fırında 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın