Büyük bir tencerede kaynattığınız suya tuz ilave edin ve fasulyeleri hafif diri kalacak biçimde 7-8 dakika haşlayın. Haşlanan fasulyeleri süzün ve soğuk sudan geçirerek kenara alın.
Büyük bir tencerede tereyağını orta ateşte eritin. Doğranmış soğan ve mantarları ilave ettikten sonra arada karıştırarak 5-7 dakika soteleyin.
Unu karışımın üzerine serpin ve beraber kavurun. Daha sonra kremayı karıştırarak ilave edin.
Ardından tavuk suyunu ilave edip karıştırın ve kıvam alması için takribî 6-7 dakika daha pişirerek ateşten alın.
Rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını, tuzu, karabiberi ve soya sosunu ilave ederek yine karıştırın.
Ardından haşlanmış taze fasulyeleri ilave ederek karıştırmaya devam edin ve evvelden yağlanmış fırın kabına aktarın.
Kalan kaşar peynirini üzerine serptikten sonra ağzını yağlı kağıtla kapatarak evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin.
Zaman sonunda fırından alarak karamelize soğanları üzerine yayın. Fırında 10 dakika daha pişirin ve sıcak servis edin.