Malzemeler
Üzeri için
Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını cetmeden çatalla birkaç yerinden delin. 20 dakika tuzlu suda bekletin. Suyunu süzüp yıkadığınız patlıcanları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında közleyin. Soğuyan patlıcanların kabuklarını atayıp minik parçalara doğrayıp bir karıştırma kabına alın. Ezdiğiniz sarımsak, limon suyu, böldüğünüz beyaz peynir, kıyılmış maydanoz ve tuzu ilave edip karıştırın. Üzeri için tereyağını eritip pul biber ilave edin. Salatayı servis tabağına alıp üzerine pul biberli tereyağı gezdirin. Servis yapın.
Ayrıntılı anlatımı ve püf noktaları ile sıradan patlıcan salatası tarifine buradan erişebilirsiniz.