Ispanakları arınıp bol suyla yıkayın ve süzün. Ispanakları doğrayıp tavaya alın.
15 gr tereyağı ilave edip kısık ateşte suyunu vazgeçip sürükleyene kadar karıştırarak kavurun. Bir tutam tuz serpip ocaktan alın ve soğumaya vazgeçin.
Ekmek içini yumuşayana kadar sütte bekletip elinizle sıkarak ayrılın. Ekmek içi, galeta unu, kaşarpeyniri ve yumurtaları çukur bir kapta karıştırın.
Ispanaklı harcı ilave edip harmanlayın. Hazırladığınız köfte harcından limon kocamanlığında parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın ve orta kısımlarını çukurlaştırın.
Köfteleri yağlanmış fırın tepsisine dizin. Beyaz peyniri yuvarlak dilimlere kesip köftelerin çukur yerlerine yerleştirin.
Kalan tereyağını tavada eritip ıspanak köftelerinin üzerlerine dolaştırarak dökün.
Evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Pul biber serpip sıcak veya ılık servis yapın.