Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %0,51
  • ALTIN
    %-1,16
  • BIST
    %0,95
Peynirli Gözleme Tarifi

Peynirli Gözleme Tarifi

Merhaba sevgili kadınlar, bugün sizlere benimde çok sık yaptığım ve lezzetine doyum olamayan Peynirli Gözleme Tarifi ‘ni hazırladım. Bizzat konutumda, bana hamur işi börek tarifleri ağır ve yağlı geldiği için hafif bir tercih olan gözlemeyi seçim ediyorum.
Peynirli Gözleme için konutunuzda olan malzemelerin yanına ekstra yalnızca dört adet yufka almanız yeterli. En hoşu da gerek üretimi gerekse lezzeti için seçim edebileceğiniz gözleme tarifimizi beğendiklerinize kısa zamanda hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz gözleme tarifimizin yanına sitemizde kek tarifleri kategorisinde bulunan nefis bir tarif olan Hindistan cevizli Kek tarifini hazırlayabilirsiniz. Evet kadınlar özellikle beş çaylarının yanına servis yapabileceğiniz Peynirli Gözleme Tarifi sizlerle basit gelsin..

Peynirli Gözleme Tarifi için malzemeler

4 kuru yufka veya taze yufka

250 gr beyaz peynir veya çökelek

8-10 sap maydanoz

Yarım tatlı kaşığı pul biber isteğe bağlı

4 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı kaymak

Tuz,

karabiber

Peynirli Gözleme Tarifi

Yufkalardan birini geniş bir tepsiye yayın. Üzerine elinizle su serpin. Öbür tarafını da çevirip onun üstüne de su serpin. Öbür yufkaları da aynı biçimde hafifçe nemlendirin. Hepsini üst üste koyun. Nemli bir bezle kapatarak bekletin. Taze yufka kullananlar için bu operasyona gerek yoktur. Harcı hazırlamak için çökeleği veya peyniri çatalla ezin. İncecik kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pul biberle harmanlayın. Yumuşamış yufkalardan birini mutfak tezgâhına serin. Bir kenarından 15 santimlik parçayı yukarıya doğru katlayın. Bu katladığınız kısma peynirli harem dörtte birini koyun.

Yufkanın evvel yan kenarlarını, sonra üst parçasını kapatıp dörtgen bir bohça elde edin. Öbür yufkaları da aynı biçimde hazır edin. Kalın tabanlı geniş bir çelik tavayı ısıtın. Azıcık tereyağı ile tavayı yağlayın, bir bohçayı üzerine oturtun. Orta ateşte arada sırada üzerine su serpiştirerek altı pembeleşene kadar pişirin. Börekleri tersyüz edin. Altını tereyağı ile yağlayın. Üzerine 1 çorba kaşığı kaymağı parça parça koyun. Altı pembeleşince tavadan alın. Öbür bohçaları da aynı biçimde pişirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın