Hamuru için
Üzeri için
Hamuru açmak için
İçi için
Şerbeti için
Şerbet için şeker ve suyu tencereye alıp şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp şerbeti soğutun. Yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Büyük bir hamur yoğurma kabına alın. Çatalla hafifçe çırpın. Yoğurt, süt, ayçiçek yağı ve karbonatı ilave edin. Usulca unu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru 6 bezeye ayrılın. Her bezeden ceviz büyüklüğünde 10 beze yuvarlayın. Üzerini nemli bir bezle kapatıp 30 dakika dinlendirin. Fırını 190 derecede ısıtın. 10 bezeyi nişasta ile yemek tabağı büyüklüğünde açın. Üst üste dizip hepsini beraber tepsi büyüklüğünde açın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Öbür 10 bezeyi de aynı biçimde açıp tepsiye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş tuzsuz peyniri serpin. Öbür hamurları da aynı biçimde açın ve peynirlerin üzerine 20 kat daha yerleştirin. Üzerine tekerrür rendelenmiş peynir serpin. Son kalan 20 bezeyi de nişasta ile aynı biçimde açın ve tepsiye yerleştirin. Hamuru istediğiniz büyüklükte karelere kesin. Tereyağını köpürene kadar eritin ve üzerinde oluşan köpükleri alın. Sıcak olarak hamurun her yerini nemlendirecek biçimde yağı dolaştırın. Evvelden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin ve fırının ısısını 160 dereceye düşürün. Arada bir hakimiyet ederek içinin pişmesini sağlayın. Fırından çıkardığınız baklavanın üzerine soğuk şerbeti dolaştırın. Tepsinin üzerini kapatıp 1-2 saat bekletin. Servis yapın.