Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Peynir Baklavası

Peynir Baklavası

Malzemeler

  • 28 yaprak hazır baklava yufkası
  • Yarım kilo tam yağlı tuzsuz inek peyniri
  • 200 gr tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu

Şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu ve bir dilim limon

Yapılışı

İlk olarak şerbetimizi kaynatalım kesilmemesi için şerbeti kaynaya kadar karıştıralım kaynamaya başlayınca içine 3-4 damla limon suyu ekleyelim. 10 dk kaynayan şerbeti ocaktan alıp içine bir dilim limon ekleyelim ( aroması güzel oluyor )
yağlarımızı ocağa koyalım cızır cızır olana kadar kızdıralım.
Sonra yufkaları 14- 14 iki grup yapalım. ( bu işlemi paketteki yufkayı sayıp 28 tanesini ayırırken yaparsanız daha kolay olur)
Sonra yağımızın içine kabartma tozumuzu da ekleyip fırın tepsimizi yağlıyalım.
Yağladığımız tepsiye 3 kat baklava yufkası koyup yağlıyalım. 14 kat aynı işlem devam ediyor sadece son kata iki yufka denk geliyor
Evet ilk 14 kat için işlem tamam şimdi ufalanmış peynirimizi yufkamızın üzerine serpiştirelim.
Kalan yufkalarımızı da 3 er katta bir yağ sürerek tamamlayalım sona yine 2 kat yufkamız kalıyor. Onu da koyduktan sonra yağ sürmeden Baklavamızı 20 eşit parçaya bölelim. (Bu baklavanın özelliği börek dilimi gibi olması. )
Baklavamızı dilimledikten sonra kalan yağı üzerine dökelim.
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Pişen tatlımız ılıdıktan sonra soğuk şerbeti dökelim.
Not: tatlı ılık şerbet soğuk olacak. Ayrıca bu baklavayı dolapta saklayabilir misafırıniz gelince fırında ılıtıp soğuk şerbeti dökerek ikram edebilirsiniz.
Not: şerbeti servisten 10 dk önce dökerseniz çıtırlığını koruyacaktır. Bu baklavanın bir özelliği de künefe gibi ılık ılık servis edilmesi. Yanında dondurma ile süper giden değişik bir lezzet. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın