Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,41
  • ALTIN
    %-1,38
  • BIST
    %1,94
Petibör Bisküvili Pasta

Petibör Bisküvili Pasta

Petibör Bisküvili Pasta Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su kadehi süt
  • 1 kutu vanilya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı un
  • 50 gr sütlü çikolata isteğe göre
  • 1 kutu sade petibör bisküvi
  • 1 kutu kakaolu petibör bisküvi

Petibör Bisküvili Pasta Nasıl Yapılır?

  • Süt, vanilya, şeker, kakao, un ocakta kısık ateşte kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  • Kıvam alan pudingi ocaktan alıp içerisine çikolatayı ilave edin.
  • Puding soğumadan petibörlerin bir tarafına 1 ’er tatlı kaşığı puding koyarak sırasıyla yerleştirin.
  • Bütün petibör bisküvileri dizdikten sonra kalan pudingi pastanızın üzerine yayın ve çevresini usulca sıvayın.
  • 2-3 saat kadar dolapta dinlendirin ve üzerine istediğiniz meyveyi ilave edin. Afiyet olsun.

Not: Pastanızda tek çeşit petibör bisküvi kullanabilirsiniz. Dikdörtgen bir tabak ya da tepsi kullanın. Pastayı yapacağınız kabın kenarları yüksek olmalı ya da çay kadehi koyup petibörleri çay bardağını dayamalısınız.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın