Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Petibör Bisküvili Çikolatalı Toplar

Petibör Bisküvili Çikolatalı Toplar

Petibör Bisküvili Çikolatalı Toplar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2.5 kutu petibör bisküvi
  • 1 su kadehi süt
  • Yarım su kadehi şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
  • 1 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 su kadehi süt
  • 1 su kadehi su
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1.5 yemek kaşığı un

Petibör Bisküvili Çikolatalı Toplar Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle bisküvileri robottan geçirip un haline getiriyoruz .
  2. Ardından sütü şekeri ve tereyağını minik bir tencerede yağ eriyene kadar ısıtıyoruz .
  3. Sonra bu karışımı un haline getirdiğimiz bisküvilerin üzerine döküyoruz.
  4. Karıştırdıktan sonra kakao yu ilave ediyoruz ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz .
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ardından 10 dakika dinlenmek üzere buzluğa koyalım ve daha evvelden hazırlamış olduğumuz çikolata sosumuza bandırıyoruz .
  6. Pasta süsleme malzemesi veya hindistancevizi tozuyla süsleyip servis edebilirsiniz.
  7. Sos; Tam malzemeyi bir tencereye alıp karıştırıyoruz daha sonra ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz .
  8. Bu arada aralıksız karıştırıyoruz ,kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıyoruz.
  9. Soğuması için bir kenara alıyoruz ara ara karıştıralım ki kabuk yakalamasın. Afiyet olsun şimdiden

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın