Malzemeler
Pesto sos için
Kinoayı geniş bir kaba alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin ve 1 saat bekletin. Suyunu süzüp tencereye alın. 200 ml su ile suyu çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber, zeytinyağı ilave edip soğumaya vazgeçin. Bu arada pesto sosu hazırlayın. Fesleğenin 2/3 ’şanı mutfak robotuna alın. Sarımsak, tuz ve zeytinyağını ilave ederek pürüzsüz hale gelinceye kadar ezin. Ayırdığınız fesleğeni ince kıyın. Domatesin kabuklarını ceddip çekirdekli kısmını çıkartın. Küp biçiminde doğrayın ve kinoaya ilave edin. Mısır ve kıyılmış fesleğeni ilave ederek karıştırın. Servis kaplarının tabanına pesto sosu paylaştırın. Üzerine hazırladığınız salatayı ilave edin. Fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapın.