Malzemeler
Pesto sos için
Üzeri için
Cevizleri ve çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşete kavurun. Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu ceddip bir tutam tuz ilave edip çatalla ezin. Ezilmiş sarımsak, fesleğen yapraklarını mutfak robotunda veya havada ezerek macun kıvamına getirin. Zeytinyağını azar azar ilave ederek ezmeye devam edin. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve cevizi ilave edip ezmeye devam edin. Arpa şehriye, tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu sürükleyene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Pesto sosu ilave edip karıştırın. Çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Arpa şehriye pilavının üzerine serpip servis yapın.