Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,06
  • EURO
    %0,00
  • ALTIN
    %0,08
  • BIST
    %2,52
Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı

Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 10 gr tereyağı
  • Sıcak su
  • Tuz

Pesto sos için

  • 25 gr çam fıstığı
  • 50 gr ceviz
  • 100 gr fesleğen yaprağı
  • 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak

Üzeri için

  • 50 gr çam fıstığı

Pesto Soslu Ve Çam Fıstıklı Arpa Şehriye Pilavı Nasıl Yapılır?

Cevizleri ve çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşete kavurun. Tavayı ocaktan alıp soğutun. Sarımsakların kabuğunu ceddip bir tutam tuz ilave edip çatalla ezin. Ezilmiş sarımsak, fesleğen yapraklarını mutfak robotunda veya havada ezerek macun kıvamına getirin. Zeytinyağını azar azar ilave ederek ezmeye devam edin. Parmesan peyniri, çam fıstığı ve cevizi ilave edip ezmeye devam edin. Arpa şehriye, tereyağı ve zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip kısık ateşte suyunu sürükleyene kadar pişirin. Üzerine kağıt havlu ve tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. Pesto sosu ilave edip karıştırın. Çam fıstıklarını tavada yağsız olarak kısık ateşte kavurun. Arpa şehriye pilavının üzerine serpip servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın