Unu derin bir kaba alın. Üzerine tuz, toz şeker ve mayayı ilave edip karıştırın. Ortasını havuz biçiminde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ilave edin.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar ılık suyu ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika bekletin.
Kabağın kabuğunu kazıyın. Patlıcanları alacalı soyun. Tüm sebzeleri ince dilimleyin. Mısırı ilave edin. Sos için fesleğen, çam fıstığı ve sarımsağı mutfak robotunda ezin.
Üzerine yavaş yavaş zeytinyağı ilave edip karıştırmaya devam edin. Son olarak parmesan peynirini ilave edip karıştırın.
Pizza hamurunu dikdörtgen fırın kabının büyüklüğüne göre açın ve yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üzerine pesto sos sürün.
200 gr rendelenmiş kaşar peynirini serpip dilimlediğiniz sebzeleri yerleştirin. Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarıp kalan kaşar peynirini ve mozarella peynirini ilave ettikten sonra tekerrür fırına verin. Peynirler eriyince fırından çıkarıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Nefis sebzeli pizza tarifine buradan erişebilirsiniz.