Marul ve radikayı bol su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Kocaman parçalar biçiminde koparıp geniş bir kaseye alın.
Soğanın kabuğunu atayıp piyazlık doğrayın ve salataya ilave edin. Çilekleri ince dilimleyip ilave edin ve hepsini harmanlayın. Salatayı servis tabağına aktarın ve üzerine Pesto sos dolaştırarak servis yapın.
Pesto sos
Yarım demet fesleğeni bol suyla yıkayıp kurulayın. 40 gram dolmalık fıstığı yağsız tavada hafifçe kavurun. Fesleğen yaprakları, dolmalık fıstık, 5 diş sarımsak ve bir tutam tuzu havana alın. Hafifçe ezdikten sonra 100 ml zeytinyağını azar azar ilave ederek ezmeye devam edin. Krema kıvamına gelinceye kadar ezme harekâtına devam edin. Dilerseniz 50 gram parmesan peyniri de ilave edebilirsiniz.