Yeniliklerden ilk siz haberdar olun.
Bildirimlere izin vererek sitemizdeki en yeni gelişmelerden ilk siz haberdar olun.
Gelişmelerden uzak kalmayın
Daha Sonra
İzin Ver
Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.
DOLAR
%0,18
EURO
%-0,62
ALTIN
%1,50
BIST
%1,94
İstanbul
Ankara
izmir
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Mersin
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
TARİH: 24.11.2024
ÜYE GİRİŞİ
KAYIT OL
Anasayfa
Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar
Şerbetli Tatlılar
Pasta Tarifleri
Meyveli Tatlılar
Kek Tarifleri
Dondurmalı Tatlılar
Çikolatalı Tatlılar
Karışık Tatlı Tarifleri
Diyet Tatlılar
Hakkımızda
İletişim
»
Pasta Tarifleri
»
Pestil
Facebook
Twitter
Google+
20 Nisan 2021
0
302
+
-
Pestil
Pestil Tarifi İçin malzemeler
2 yemek kaşığı nişasta
1 kilogram siyah üzüm
1/2 su kadehi ceviz vurulmuş
Pestil Nasıl Yapılır?
Öncelikle üzümleri bol su ile yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın.
Daha sonra üzümleri geniş bir tencereye alın ve patates ezeceği ile bastırarak suyunu salmasını sağlayın.
Orta ateşte üzüm suyunu pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
Pişirme operasyonunun ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin.
Soğuyan üzüm suyunu tel süzgeçten geçirin. Bu esnada kabuklarının ve çekirdeklerinin süzgeçte kalmasını sağlayın.
Süzdüğünüz meyve özünü tekerrür tencereye alın ve 2 yemek kaşığı nişastayı ilave edin.
Ocağın altını yakın ve bozadan daha koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
Koyulaşan üzüm suyunu ılıması için bekletin. Bu esnada fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Ilıyan karışımı fırın tepsisine dökün ve her tarafına yayın.
Üzerine vurulmuş ceviz parçalarını ilave edin.
Güneş gören havası bol bir etrafta fırın tepsisini 4 gün süresince bekletin.
4 günün sonunda kuruyan pestili kağıttan ayırmak için, kağıdın ardı suyla nemlendirerek 1-2 dakika bekleyin.
Bir ucundan tutun ve usulca sürükleyerek pestili ayırın.
Hazırladığınız pestili uzun ince şeritler halinde kesin.
Ceviz ölçüyü yeterli değilse, şeritlerin ortasına bir ölçü daha ceviz serpiştirin.
Pestilin bir ucundan tutarak rulo biçiminde sıkıca sarın. Afiyet olsun.
Sosyal Medyada
Paylaşın:
Like
Tweetle
+1
Pinterest
Linkedin
Etiketler:
Pestil Tarifi: Pestil Nasıl Yapılır? | Lezzet
İlginizi Çekebilir
Yemekte yaparım salçayla, Sekste yaparım maltepeli kızlarla.
En az tatlı kadar hetorejen salgılatan bayanlar ayağınıza geldi.
Tam Ölçüsünde Trileçe Tarifi – Bu Tarifi Kaçırmayın! (Videolu)
Önceki Yazı
Muzlu Cupcake
Sonraki Yazı
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yemekte yaparım salçayla, Sekste yaparım maltepeli
En az tatlı kadar hetorejen salgılatan
Tatlı yiyip tatlı konuşalım, Ataşehir bayanları
Vip hizmet veren profesyonel beden işçileri
Tatlı bir escort bayan ile güne
Cinsel ilişki öncesi, Reaksiyon yaratan tatlılar.
BİRDE BUNLARA BAKIN
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
Tam Ölçülü Un Helvası
Suffle
Cevizli Bulut Kek
Waffle Tarifi
Fırında Sütlaç
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
Cevizpare Tatlısı
Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?
Cevabı iptal etmek için tıklayın.
Yorum yazmak için
giriş
yapmalısın
1
Ataşehir Escort Bayanlarını: atasehirescortlari.com ‘da bulabilirsiniz.
2
Lokmalık Tuzlu Kurabiye
3
Tam Ölçülü Un Helvası
4
Suffle
5
Cevizli Bulut Kek
6
Waffle Tarifi
7
Fırında Sütlaç
8
Bol Soslu Islak Kek (Pastane Usulü)
9
Böyle Tiramisu Yemediniz (Videolu)
10
Cevizpare Tatlısı