Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pestil

Pestil

Pestil Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 kilogram siyah üzüm
  • 1/2 su kadehi ceviz vurulmuş

Pestil Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle üzümleri bol su ile yıkayın ve sap kısımlarını ayıklayın.
  • Daha sonra üzümleri geniş bir tencereye alın ve patates ezeceği ile bastırarak suyunu salmasını sağlayın.
  • Orta ateşte üzüm suyunu pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 15 dakika daha pişirmeye devam edin.
  • Pişirme operasyonunun ardından soğuması için oda sıcaklığında bekletin. 
  • Soğuyan üzüm suyunu tel süzgeçten geçirin. Bu esnada kabuklarının ve çekirdeklerinin süzgeçte kalmasını sağlayın.
  • Süzdüğünüz meyve özünü tekerrür tencereye alın ve 2 yemek kaşığı nişastayı ilave edin.
  • Ocağın altını yakın ve bozadan daha koyu bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  • Koyulaşan üzüm suyunu ılıması için bekletin. Bu esnada fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  • Ilıyan karışımı fırın tepsisine dökün ve her tarafına yayın.
  • Üzerine vurulmuş ceviz parçalarını ilave edin.
  • Güneş gören havası bol bir etrafta fırın tepsisini 4 gün süresince bekletin.
  • 4 günün sonunda kuruyan pestili kağıttan ayırmak için, kağıdın ardı suyla nemlendirerek 1-2 dakika bekleyin.
  • Bir ucundan tutun ve usulca sürükleyerek pestili ayırın.
  • Hazırladığınız pestili uzun ince şeritler halinde kesin.
  • Ceviz ölçüyü yeterli değilse, şeritlerin ortasına bir ölçü daha ceviz serpiştirin.
  • Pestilin bir ucundan tutarak rulo biçiminde sıkıca sarın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın