Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Tiramisu ile sizlerleyiz. Bu tarifimizi diyabet hastalarıda rahatlıkla yapabilir. Pastaların içerisinde genellikle meyve ya da keke farklı tatlar vermek için hazırlanan sos veya marmelatlar kullanılabilir. Hazırlanan soslar veya meyvelerin suyu pandispanya kekini nemlendirdiği için pandispanya kekinin eforlu ve ivedi ufalamayan bir kek olması istenir. Kek eforlu olmazsa pasta çökebilir. Bu sebeple pandispanya keki soğur soğumaz kullanaılmaması gerekir. Hatta genellikle bir sonra ki gün kullanılır, Zira kek çok taze olduğu için, pastayı taşıyabilecek ya da ıslandığında erimeyecek kadar eforlu değildir.
Perhizde ve diyabetti bireyler artık çok rahatlıkla Tiramisu harcayabilirler. Bu şahane lezzetten sizde yoksun kalmayınız. Değişik perhiz tariflerimiz için, perhiz katagorisinden faydalanabilirsiniz. Tariflerimizin hepsi sınanmış tariflerdir. Afiyetle, basit gelsin.
Tiramisu yapmak için evvel pandispanya keki hazırlamak gerekir. Pandispanya keki alttaki tarife göre hazırlanır.
3 tane yumurta
46 gram, çavdar unu
46 gram, yulaf unu
25 gram, soya unu
75 gram tatlandırıcı
12 gram kek emülgatörü
70 gram su
1 gram, kabartma tozu
Pandispanyanın yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak, tamamen beyaz olana kadar mikserle çırpılır. Bu operasyon konuttaki konut tipi mikserlerde , özellikle de mikser eforlu değilse 30-40 dakika kadar sürebilir. Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz hale gelmelidir. Hazırlanan kek karışımı 180 derecelik ısıda pişmeye vazgeçilir. Piştiğini kavramamız için, üzeri pembeleşmeye başlamış keki dışarı alıp ortasına bastıralım, şayet ortası yumuşak değilse pişmiş demektir. Kek soğuduktan 1 gün bekletilmesi nasihat edilir sonra 3 denk parçaya ufalanır.
Ardından nemlendirme sosunu hazırlayalım. Nemlendirme sosu alttaki tarife göre hazırlanır.
Nemlendirme sosu için zorunlu malzemeler:
150 gram, su
15 gram kahve
15 gram kahve likörü
75 gram tatlandırıcı
Nemlendirme sosunun hazırlanışı:
Tüm malzemeler ısıya dayanıklı bir kaba alınır, kaynatılır 1-2 dakika ve ocaktan alınır. Soğumaya vazgeçilir, içindeki içki ıstma harekâtında tamamen gidecektir. Soğuduktan sonra pandispanyanın her yerine gelecek biçimde sosu kullanalım. Bu harekâtı düz bir süzgeçin üzerinde yaparsanız fazla gelen sos süzgeçten gidecektir.
Ardından, tiramisunun kremasını hazırlayalım. Kremasını altta ki tarife göre hazırlayalım.
Tiramisu kreması malzemeleri: 1.karışım
4 tane yumurta sarısı
35 gram tatlandırıcı
50 gram, şekersiz beyaz çiko0lata
12 gram, toz jöle
Tiramisu kreması malzemeleri: 2.karışım
4 tane yumurta beyazı
40 gram tatlandırıcı
200 gram, şekersiz şanti
250 gram, beyaz light peynir
Tiramisu Kremanın Hazırlanışı:
Yumurta sarısı ve 35 gram tatlandırıcı benmari usulü ile karıştıraılarak ısıtılır. Yumurtanın pişmesine izin vermeden, yalnızca ısıtılarak tatlandırıcının yumurtanın içinde erimesi sağlanır. El yakmayacak sıcaklığa geldiğinde içine çikolata ilave edilir. Ve devamlı karıştırılarak yumurtaların içinde çikolatanın erimesi sağlanır. Jöle eritilerek karışıma ilave edilir, hazırladığımız 1 numaralı karışım bir kenara alınır. 2 numaralı karışım için yumurta beyazları ve tatlandırı karıştırılarak kabartılır soğuk olarak Başka bir yerde çırpılmış olan şantinin üzerine beyaz peyniri ilave edelim mikser desteği ile karıştıralım kabarınca evvel 1. karışımı kaşık kaşık söndürmeden yedirelim. daha sonrakabartılmış yumurtabeyazlarını ilave edelim, tekerrür kaşık desteği ile karıştıralım. Hazırladığımız kremayı buzdolabına kaldırabiliriz, krema kullanıma hazır.
Hazırladığımız pandispanya kekin bir tanesini servis tabağına alalım, üzerine kremanın 3 ’te 1 ’i dökülür. Değişik kek parçası ile kapatılır, kalan kremanın yarısını bu kata kullanalım. Tekerrür üzerini kek ile kapatalım, kalan kremanın tamamını bu kata kullanalım. Son pandispanya kekinde üzerine kapatalım. Hazırladığımız pastayı buzdolabına kaldıralım. Servise sunmadan hemen evvel üzerine bolca kakao serpelim. Afiyet olsun…
Anekdot: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.