Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,03
  • EURO
    %0,43
  • ALTIN
    %-0,18
  • BIST
    %1,94
Perhiz Tatlı

Perhiz Tatlı

Perhiz Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay kadehi fındık
  • 5-6 adet hurma
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Yarı koli çikolata 40 gr

Perhiz Tatlı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle hurmalarımızı çekirdeğinden çıkarıp sıcak suda beş dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Fındıkları hafif dişe gelecek biçimde robottan geçiriyoruz.
  3. Sonra hurmaları üzerine ilave edip robottan geçiriyoruz.
  4. Ardından kakaomuzu ilave edip biçim veriyoruz. Onlar dolapta dinlenirken tereyağı ve çikolatamızı benmari usulü eritip tatlımıza buluyoruz. Dolapta bir iki saat dinlenmesi yeterli.
  5. Dilerseniz fındık yerine ceviz hurma yerine kuru incir ya da kuru kayısı kullanabilirsiniz. Ben uzunları hurmalı yuvarlakları incirli yaptım. Toplamda 6 adet çıkıyor. Görseldeki iki miktar. Dilerseniz çikolata sosunu da yapmayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın