Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Revani Tarifi ile sizlerleyiz. Bayramın yanaştığı bu günlerde, perhiz yapanları unutmadık. Bu bayram kendilerini şımartabilir diledikleri kadar tatlı yiyebilirler. Üretimi çok basit olan bu tatlıyı, arefe günü dahi hazırlayabilirsiniz, daha önceki arefe günlerinde o güne işlerini tamamlamış olurdu annelerimiz. Bizim için bu gecerli değil bu vaziyet, çünkü çalışınca tüm işler arefe gününe kalıyor ve biz neye yetişeceğimizi donakalıyoruz. Ne yapalım sıhhat olsun.
Öteki Perhiz tatlı tariflerimize perhiz katagorisinden erişebilirsiniz. Yemek sitemize yeni ilave edilen tariflerden azıcık da bahsetmek isteriz, Kuzu Eti Kavurması Tarifine bir göz atmanızı öneririz. Hurmalı Revani Tatlısı Tarifini uygulamanızı öneri ederiz. Yeni ilave edilen salata tarifleri var. Afiyetle, basit gelsin..
40 gr.
çavdar unu
40 gr. yulaf unu
20 gr. soya unu
50 gr. irmik
Az vanilya
1 limon kabuğu rendesi
3 gr. kabartma tozu
3 yumurta
50 gr. tatlandırıcı
30 gr. kırık Antep fıstığı
Üstüne hindistan cevizi
Yumurta ve 50 gr. tatlandırıcı birlikte mikserde çırpılar iyice kabartılır. Antep fıstığı haricindeki malzemeler bir yerde iyice karıştırılır. Yumurta ve tatlandırıcı kabartıldıktan sonra, bu karışıma unlu olan karışım kaşık ya da el desteği yedirîlir. Mikser kullanılmaz, harekât çok yavaş yapılmalıdır. Aksi takdirde kabarmış yumurta söner. Bu arada revaninin pişirileceği kalıp yağlanın kalıbın içerisine Antep fıstıkları serpiştirilerek, piştik sonra hoş bir görünüm alması sağlanır. Revani harcı hazırlanan kalıbın içerisine dökülerek, 140-160 de-‘ fırında pişirilir.
Revani Şerbeti için:
400 gr. su
300 gr. tatlandırıcı
1/2 limon suyu
YAPILIŞI
Malzemeler birlikte kaynatılarak şerbet hazırlanır.
Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra şerbet hazırdır.
Revani içerisinde irmik olması ve çavdar gibi çok akışkan sürükleyen unlar kullanılması sebebiyle çok koyu bir şerbet hazırlanmaz.
Şerbet iyice soğuduktan sonra, soğumuş haldeki revani, üzerine dökülür. Revani bir gün buzdolabında beklerse şerbeti daha iyi sürükleyeceğinden, tadı da daha hoş olacaktır.