Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Poğaça Tarifi perhiz tarifleri serimize devam ediyoruz. Bu imali basit lezzeti şahane poğaça tarifleri ile sofralarımızı şenlendirebilirsiniz. Her zaman söylediğimiz gibi, hamur işlerinde zaferli olmak istiyorsanız, tüm malzemelerinin taze olması ve unun iyi harmanlanması gerekiyor.
Akşam menüsü için sizlere teklifimiz, et yemekleri kategorisinden bir tane köfte tarifi uygulayabilirsiniz. Şöyle bol yeşillikli bir salata tarifi vitamin ve sıhhatli beslenmenize dayanakçı olur.Çocuklarınızı neşelendirmek isterseniz, kurabiye tariflerinden bir tane tarif uygulayabilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…
150 gr. beyaz un
100 gr. yulaf unu
250 gr. çavdar unu
10 gr. tuz
25 gr. tatlandırıcı
130 gr. yumurta
130 gr. light margarin
50 gr. lor peyniri
75 gr. yoğurt
35 gr. yaş maya
Bir çay kaşığı mahlep
Kaç karakter: 13-15 Adet İçin
Evvel unlar elenir, ardından mahlep ve tatlandırıcı unlarla karıştırılır. Daha sonra ortası açılarak yumurta ve maya ilave edilir ve azıcık yoğrulur. Sonra yoğurt ve peynir ilave edilerek yoğurmaya devam edilir. En son tuz ilave edilir. Tuzu evvelden maya ile bir araya getirirseniz mayalanma sağlanmaz. Hazırlanan hamura poğaça biçimi verilir, içerisine peynir, zeytin gibi istenen malzemeler ilave edilir ve kapatılarak biçim verilir. 28 derecede nemli civarda mayalama yapılır. Mayalandıktan sonra süratli bir biçimde üzerlerine yumurta sarısı sürülerek vasati 160-180 derecede pişirilir.
Anekdot: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.