Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Mini Pizzalar Tarifi ile sizlerleyiz. Perhiz Tarifleri serimize, mini pizzalarla devam ediyoruz. Hem perhiz yapıp hem de herşeyi dileğiniz gibi yeme hürlüğü şahane bir duygu. Bu pizzaları ben pazar kahvaltısı için kendime hazırladım. Maile sofrada sanki başka bir şey yokmuş gibi bizde sıhhatli beslenmek istiyoruz diye yakalattı, bana ancak bir tane düştü. Oysa ki onlarada şahane tarifler hazırlamıştım su böreği dahi vardı.
Basit ve nefis bir tat isterseniz Perhiz Mini Pizzaları hazırlayabilirsiniz. Öteki perhiz tarifleri için, Perhiz yemekleri katagorisine tıklamanız yeter. Birbirinden hoş ve pratik yemek tariflerini beğenerek yapacağınızı öğreniyoruz. Afiyetle, basit gelsin…
500 gr. yulaf unu
200 gr. çavdar unu
300 gr. arıtılmış beyaz un
Yeterli ölçüde su
60 gr. maya
50 gr. lor peynir
25 gr. sıvıyağ
25 gr. light margarin
100 gr. tatlandırıcı
25 gr. tuz
Maya ılık su ile çözülür ve un ile karıştırılır. Aldığı kadar su ilave edilerek hamur kıvamına getirilir. Daha sonra diğerı malzemeler karıştırılır. En son tuz ilave edilir. Hamur dinlendirildikten sonra istenilen ebatta yuvarlak parçalar koparılır. Bilye biçiminde hamurlar el yordamıyla bastırılarak 1 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar elde edilir. Bu hamurların ortası parmak ile bastırılarak çukur hale getirilir. Çukur kısma heves edilen malzeme koyulur. Pizza fırına verilmeden evvel kenarlarına az ölçüde yumurta sarısı sürülür. Fırından çıktıktan sonra, pizzaların yumurta sürülmüş kenarlarına fırça takviyesiyle sıvıyağ sürülüı Pizzalar isteğe göre mantarlı, beyaz peynirli, çökelekli, zeytinli veya jambonlu hazırlanabilir.
Anekdot: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.