Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Perhiz Mini Ekler Tarifi

Perhiz Mini Ekler Tarifi

Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Mini Ekler tarifi ile sizlerleyiz. Yemek sitemizde her gün bir yenilikler yapıyoruz, bugün de diyabetli ve perhiz yapan takipçilerimizi düşünerek şahane bir tatlı tarifi hazırladık. Perhiz yaptığım günlerden öğrenirim, şöyle ağzıma layık bir tarif bulamamıştım sonunda kollaları sıvayıp inceledim bu ve bunun gibi onlarca tarif buldum. En azından haftada 1 gün kendimi mükâfatlandırmak için yaptım, perhiz yapmayan dostlarımda tadına bayıldı.
Üretim düzeyi size azıcık güç gelebilir Perhiz Mini Ekler Tarifinin ama inanın zahmetinize dokunacak. Bir vakit sonra hayat biçimine dönüştüğü için, farklı tatlara insanın lüzumu oluyor. Sizde en azından haftada bir gün kendinizi mükâfatlandırın, perhiz tariflerimizden 1 tanesini deneyin. Afiyetle, basit gelsin…
Evvel krema ve hamuru alttaki tariflere göre hazırlanır.

Perhiz Mini Ekler Tarifi için malzemeler

1000 gram, light süt
270 gram, tatlandırıcı
260 gram, bütün buğday unu
1 tane yumurta
5 gram, vanilya
100 gram, light margarin veya 50 gram, beyaz şekersiz çikolata
Ekler kreması yapılışı
Tatlandırıcıyı 2 denk parçaya ufalayalım, 135 gram tatlandırıcıyı bir kapta yumurta ile çok kabartmadan çırpalım. Bir köşeye sonra kullanılmak üzere vazgeçilir. Tatlandırıcının değişik yarısı 1000 gram sütle beraber kaynatılır, tatlandırıcı ile kaynatılmış 1000 gram sütün 3/1 dağılır. Dağılmış 3/1 sütün el yakmayacak biçimde soğuması beklenir. Süt el yakmayak şekile geldiğinde, değişik kapta çırpılmış yumurta sütün içine ilave edilir. Ve mikser sayesinde karışımın birbirine karışması sağlanır. Karıştırdığınız bu karışım azıcık soğuyunca içine un ve vanilya eklenir. Cırpıcı desteğiyle homojen bir biçimde tüm malzemelerin karışması sağlanır. Değişik tarafta bekleyen 2/3 oranındaki süt, tekerrür kaynatılmak üzere ocağın üzerine alınır. Süt kaynamaya başladığında değişik taraftaki yumurtalı karışım yavaş yavaş süte eklenir. Süt kaynadıkca koyulaşacaktır, şayet süratli karıştırmazsanız dibini yakalayabilir, bu surattan sert yumurta karıştırıcısıyla karıştırmayı deneyin. Hazırlanan karışım iyice koyulaşınca katı bir krema haline gelmeli ocaktan alalım. Sıcak halle bulunan krema fazla bekletilmeden pak mutfak tezgahına boşaltalım, kremanın el yakmayacak gidişata gelmesini bekleyelim. Bu sıcaklığa eriştiği zaman, marğarin veya beyaz çikolata eklenir iyice karıştıralım. Light margarin veya çikolata sayesinde krmanın kurumaması ve daha lezzetli olması sağlanır. Hazırlanan krema oda sıcaklığında soğutulduktan sonra, buzdolabına alınır ve iyice soğutulmaya bırakılaır.

Perhiz Mini Ekler Tarifi

Ekler hamurunun malzemeleri:
500 gram su
200 gram, çavdar unu
120 gram, yulaf unu
80 gram, soya unu
250 gram, sıvıyağ
10 tane yumurta
Ekler hamurunun yapılışı:
Yumurtaların köpürmesine izin verilmeden, beyazı ve sarıları iyice birbirine karışana kadar çırpılır. Şayet üzerinde köpük oluşursa bunu kaşıkla alıp atmak gerekir. Daha sonra sıvıyağ ve su ocakta kaynatılır. Un karışımı kaynayan suya ilave edilerek bir yandan da sert bir mikser ile karıştırılır. un ve sıvıyağlı su ocakta yanmayacak biçimde kavrulduktan sonra hamur haline getirilir. Hazırlanmış olan bu sıcak hamur ocaktan alınır. Hamurun ocaktan yeni alınmış tencerenin ısısı ile yanmasını yasaklamak için, hamur başka bir kaba alınır. 5-10 dakika sonra karışım hala sıcak ama kaynar gidişatta değilken içerisine yavaş yavaş yumurtalar eklenir ve süratle karıştırılır. Bu evrede yumurtaların hamurun içerisinde pişmesine izin vermeden tüm yumurtaları yedirmek gerekiyor. Bu operasyonu yaparken bir bireyin size tencereyi tutarak size destekçi olması gerekiyor. Şayet harekât süratli olmazsa yumurtalar hamur içinde pişeçektir. Yaptığımız bu harekât sırasında çırpma sebebiyle hamur soğuk hale kazanç 10-15 dakika daha hamurun oda sıcaklığında soğuması beklenir. Krema torbası ile istenilen biçim verilerek 150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktığında içleri boş ekler hamurları elde edilir, ilaveler soğuduktan sonra kesilerek içerisine krema doldurulur. 1 adet ekler hamuru genellikle 7 gram kazanç ve içlerine 20 gram krema doldurulur.
Üstü çikolatalı ekler tarifi için, çikolata sos hazırlanır ve ilaveler doldurulduktan sonra bu sosa daldırılır.
Çikolata sos için malzemeler:
125 gram, light süt
350 gram, şekersiz sütkü çikolata
250 gram, şekersiz akışkan şanti
Çikolata sos yapılışı:
Şanti ve süt ocakta kaynatılır, oçaktan alındıktan sonra sıcak ama el yakmayacak dereceye geldikten sonra 45 derece çikolata eklenir. Çikolata eriyene kadar yavaş yavaş karıştırılır. Çikolatayı süt sıcakken ilavelerseniz çikolata yanar.

Anekdot: Kaynak olarak Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın