Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,07
  • EURO
    %-0,07
  • ALTIN
    %0,07
  • BIST
    %0,05
Perhiz Fıstıklı Ganaj

Perhiz Fıstıklı Ganaj

Merhaba, Formda ve sıhhatli bir hayat biçimim var diyenler için, perhiz tarifleri serimiz devam ediyor. Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Fıstıklı Ganaj tarifi ile sizlerleyiz. Ganaj kreması ile hazırlanan pastanın özelliği, çikolata tadının diğer pastalara göre daha yoğun olmasıdır.Fıstıkİı-çîkolatalı ganaj yapmak için evvel alttaki tarife göre pandispanya keki hazırlanır. Pastaların içerisinde genellikle meyve ya da keke değişik tatlar vermek için hazırlanan sos veya marmelatlar kullanılır. Hazırlanan soslar veya meyvelerin suyu pandispanya kekini nemlendirdiği için pandispanya kekinin eforlu ve tez ufalamayan bir kek olması istenir. Kek eforlu olmazsa pasta çökecektir. Bu sebeple pandispanya keki soğur soğumaz kullanılmaz, hatta genellikle bir sonraki gün kullanılır zira kek ilk gün çok taze olduğu için pastayı taşıyacak ya da ıslatıIdığında erimeyecek kadar eforlu değildir.
UYARILAR!
Pastayı dondurucuya koymayınız!
Pandispanya keki için malzemeler:
3 adet yumurta
46 gr. çavdar unu
46 gr. yulaf unu
23 gr. soya unu
75 gr. tatlandırıcı
12 gr. kek emülgatörü
70 gr. su
1 gr. kabartma tozu
Pandispanya kekinin Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak, tamamen beyaz olana kadar mikserde çırpılır. Bu harekât, konuttaki el tipi mikserlerde, özellikle de mikser eforlu değilse, 30-40 dakika kadar sürebilir. Kek karışımı çırpılmış krema gibi sert ve beyaz hale gelmelidir. Konut tipi mikseriniz eforsuz ise bu kıvama hiç erişemeyebilirsiniz. Bu vaziyette pandispanya azıcık eforsuz olur ama yeniden de pasta üretiminde kullanılabilir. Hazırlanan kek karışımı 180 derece fırında pişirmeye verilir. Piştiğini kavramak için kekin üstü kızardıktan sonra fırın açılarak, kekin orta bölgesine hafifçe bastırılır. Şayet bu bölge içeri çökmüyorsa pandispanya keki hazırdır. Kek soğuduktan sonra üç kat halinde kesilerek kullanılır.
Pandispanyayı nemlendirme sosu için malzemeler:
195 gram su
5 gram, kakao
30 gram tatlandırıcı
Karıştırılarak kaynatılır ve soğuyunca fırça takviyesiyle, pandispanyayı nemlendirmek için kullanılır.

Ganaj Kreması:
200 gram, şekersiz sütlü çikolata
100 gram şekersiz, krem şanti krem şanti çırpılarak kabartılır ve dolapta kullanılmak üzere bekletilir.
200 gram, şekersiz akışkan krem şanti
Pastanın içerisinde kullanılacak ganaj kreması tarifteki gibi yapılır.

Ganaj Kreması Yapılışı:
200 gr. çırpılmamış akışkan şanti ocakta kaynatılır. Ocaktan alınıp elinizi yakmayacak ılık kıvama geldiğinde çikolata ilave edilir. Şayet konutta derece var ise, 40-45 derece aralığında çikolatayı ilave edebilirsiniz. Çikolatayı sıcakken ilavelerseniz yanacak ve kremayı kullanılamaz gidişata gelecektir. Çikolata ilave edildikten sonra, tamamen eriyerek homojen hale gelinceye kadar, yavaş yavaş karıştırmak gerekir. Hazırlanan karışım soğuyarak donması için buzdolabına koyulur. Buzdolabında tamamen soğutulduktan sonra içine daha evvelden hazırladığımız 100 gr. çırpılmış şanti ilave edilir. İki karışım usulca birbirine yedirilir. Çok süratli karıştırılırsa çırpılarak kabartılmış akışkan şanti sönecektir. Hazırlanan bu karışım pastanın içerisine sürülecek pasta kreması olarak kullanılır.
Ardından fıstıklar hazırlanır.
Fıstıkların Hazırlanması
Pastanın içerisine koyulacak fıstıklar hiçbir harekât yapılmadan pastaya koyulursa, pastanın gerisindeki nemi sürükleyerek yumuşayacaktır. Bu sebeple fıstıkların dışını çikolata ile kaplamak grekir. Pastada şayet tam fıstık yerine kırık fıstık kullanmak isterseniz bu usulü kullanmak doğru olmaz zira kırık fıstıkların üzerinde çok fazla çikolata kalır. Bu da hem pastanın kalorîsini artırır, hem de çikolata tadı çok baskın olacağı için fıstık tadını almak muhtemel olmayacakır. 50 gr. şekersiz bitter ya da sütlü çikolata bıçakla rende haline getirildikten sonra benmari usulü ile eritilir. Bunun için 40-45 derecede, elinizi yakmayacak sıcak su ile dolu bir kapın içerisine, çikolatayı eriteceğiniz kase koyulur ve yavaş yavaş karıştırılarak eritilir. Çikolata tamamen eridikten sonra içerisine fıstıklar atılır. Çikolata ile kaplanan fıstıklar süzgece alınır ve fazla olan çikolatanın fıstıklardan parçalaması sağlanır. Daha sonra fıstıklar, üzerlerinde kalan çikolata donana kadar dolapta soğutulur.
Pasta hazırlandıktan sonra soğumak üzere buzdolabına koyulur.
Pastanın dışını kaplamak ve pürüzsüz göstermek emeli ile değişik bir krema hazırlanır.
Bu krema akışkan olarak pastanın üzerine dökülür. Bu harekât pastanın üzerinde kalmış olan
pürüzleri kapatacaktır.
Pasta Kaplama Sosu:

Malzemeler:
70 gr. bitter çikolata
50 gram, şekersiz akışkan şanti
25 gr. light süt

Pasta Kaplama Sosunun Yapılışı:
Evvel süt ve şekersiz akışkan şanti birlikte kaynatılır. Artta el yakmayacak sıcaklığa gelince, konutta derece varsa 40-4 dereceye geldiğinde, çikolata ilave edilip yavaş yavaş karıştırılara1 erimesi sağlanır. Bu karışım akışkan halde iken dolaptan çıkan soğuk pastanın üzerine dökülerek kullanılır. Krema akışkan halde iken kullanılır ancak yeniden de çikolata erir erimez, henüz sıcak olduğu için kullanılmamalıdır. Şayet hemen kullanılırsa, pastanı üzerinde bulunan kremayı eritebilir.
Kaplama sosu akışkan halde kullanıldığı için, rastgele bir harekât gerekmeden pastanın üzerini pürüzsüz yapar ve dolapta soğutulduğunda katılaşır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın