Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Fındıklı Çikolatalı Kurabiye Tarifi ile sizlerleyiz. Diyabet hastası çocuklarımız için şahane bir tarif. Gönül rahatlığı ile bu tarifi yapabilirsiniz, doğum günlerinde ve bayramlarda sofranızdan noksan etmeyiniz.
Perhiz Fındıklı Çikolatalı Kurabiye yaparken konutta sütlü çikolata yoksa 200 gram şekersiz beyaz çikolata ve 100 gram bitter çikolata birlikte eritilerek sütlü çikolata elde edebilirsiniz. Özel günler için yapacağınız hazırlıklar için, yemek sayfamızdan takviye alabilirsiniz. Birbirinden şık sunumlara kavuşucağaınız Değişik katagorisinden şahane meze tariflerine erişebilir, hoşlandıklarınıza ziyafet sürükleyebilirsiniz. Afiyetle, basit gelsin…
150 gram, yulaf unu
250 gram, çavdar unu
100 gram soya unu
140 gram, tatlandırıcı
100 gram süt, fındık
200 gram light margarin
2 adet, yumurta 1 tanesinin sarısı dağılacak, hamur elde ettikten sonra hamurun üzerine sürülecek
10 gram, kabartma tozu
30 gram pirinç fındık
Kenarlarındaki, çikolata sosu için:
50 gram, şekersiz çikolata.
Pirinç fındık hariçinde tüm malzelemer karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamur 0,3 kalınlığında açılır. Açıldıktan sonra hamurun tamına yumurta sarısı sürülür ve üzerine pirinç fındık dökülür ve merdane ile üzerinden geçilerek pirinç fındığın hamura yapışması sağlanır.
5 cm çapında yuvarlak kalıpla kesilerek biçim verilir ve fırınlanır. 140 derecede kontrollu olarak pişirilir.
Kurabiyelerin oda sıcaklığına gelmesi beklenir. Kurabiyenin kenarları 40 derecede benmari usulü ile eritilmiş şekersiz çikolataya daldırılır. Servise sunulur, afiyet olsun…
Anekdot: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.