Yarım su kadehinden az zeytinyağı bütün perhiz olsun isterseniz koymaya öğrenirsiniz
1 kutu kabartma tozu
1 kutu vanilya
1,5 su kadehi kepekli un
1 adet elma
Yarım su kadehi ceviz
Yarım su kadehi kuru üzüm
Yarım çay kaşığı tarçın
Perhiz Elmalı Kek Tarifi Yapılışı
Yumurta ve pekmez çırpılır. Yağ ve süt ilave edilerek karıştırılır.
Tarçın, kabartma tozu, vanilya ilave edilir, karıştırılır. Un azar azar ilave edilir. Çok katı olduğunu düşünürseniz un ölçüsünü eksiltebilirsiniz.
Elma rendesi, ceviz ve üzümün de ilave edildiği hamur karıştırılarak yağlanmış kek kalıbına dökülür.
160 derecede kek pişene kadar fırında yakalanır. Pişme süresi için dk yakalamadım. 30 dk’dan sonra pişip pişmediğini kürdan takviyeyi ile hakimiyet edebilirsiniz. Ceviz ve üzüm seçime bağlı. Afiyet olsun