Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,01
  • EURO
    %0,01
  • ALTIN
    %-0,70
  • BIST
    %0,77
Perhiz Çorba

Perhiz Çorba

Perhiz Çorba Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 4 su kadehi su
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 1/2 adet limon suyu
  • Maydanoz

Perhiz Çorba Nasıl Yapılır?

  • Renkli biberleri bol su ile yıkayın ve ortadan ikiye kesin. İçinde bulunan çekirdekli kısımları çıkartın.
  • Soğan, sarımsak ve domatesi de kabuklarını cetmeden ikiye bölün.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ikiye dağıldığınız sebzeleri tepsinin üzerine yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında vasati 20 dakika pişirin.
  • Pişen sebzeleri fırından çıkartın ve dikkatli bir biçimde kabuklarını soyun.
  • Sebzeleri ufak parçalara ayrıldıktan sonra tencereye alın. Üzerine 4 kadeh içme suyu ilave edin.
  • Çorbayı kısık ateşte pişirin. Kaynamaya başladığında blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  • Hazırladığınız çorbaya evvel yulaf ve limon suyu ilave ederek karıştırın.
  • Ardından karabiber, nane ve kaya tuzu ilave ederek dinlendirin.
  • Perhiz çorbayı, ince kıyılmış maydanoz ile beraber servis edin. Afiyet olsun.

Perhiz Çorba Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Perhiz çorbada kullanacağınız yulafı yağsız bir biçimde tavada 1-2 dakika kavurduktan sonra ekleyebilirsiniz.
  • Çorba, kaynamaya başladığında kesinlikle blenderdan geçirin. Bu sayede sebzeler tam bir halde kalmayacaktır.
  • Maydanoz yerine fesleğen yapraklarıyla da servis edebilirsiniz.

1 Porsiyon Perhiz Çorba Kaç Kalori?

  • Perhiz çorbanın bir porsiyonu, takribî 60 kaloridir. Perhiz listeleri için uygundur.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın