Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Perhiz Beze Tarifi

Perhiz Beze Tarifi

Merhaba, Türkiye ’nin Lezzetli ve en hoş yemek tarifleri sitesi E-Tarifler takipçileri, Perhiz Beze Tarifi ile sizlerleyiz. Perhiz beze tarifini diyabetli çocukları olan takipçilerimiz için hazırladık. Çocuklarımız hiç bir şeyden yoksun kalmamalı ona bu akşam süpriz yaparak afallatmalısınız, öyle ya bayağı koşullarda izin vermediğiniz beze kurabiyesine istediğin kadar yiyebilirsin diyebilirsiniz artık.
Bu imali çok basit Perhiz Bezelere çocuklarınız bayılacak. Ayrıca yeni ilave edilmiş, perhiz ilaveler tarifimizede bir göz atmanızı öneri ederiz. Görüntüsü kadar lezzetli Perhiz Mozaik Pasta Tarifini uygulamanızı şiddetle öneri ederim. Çocuklarımızı neşelendirmek isterseniz Perhiz Tiramisu Tarifini uygulayın deriz. Afiyetle, basit gelsin…

Perhiz Beze Tarifi için malzemeler

200 gram tatlandırıcı

100 gram yumurta beyazı

3 damla üzüm sirkesi

Perhiz Beze Tarifi

Şekersiz ya da bayağı beze imalindeki en ehemmiyetli püf nokta yumurtanın ısısıdır.

Evvel yumurtaların oda ısısına gelmesi beklenir.

Ardından yumurta akı ufaladıktan sonra içerisine tatlandırıcı ilave edilir ve çırpılmadan, ara ara kaşıkla karıştırılarak tatlandırıcının yumurta akı içerisinde tamamen erimesi beklenir.

Bu harekât hava sıcak olsa dahi 1-2 saat sürebilir.

Yumurta akı oda sıcaklığında olmazsa ve içerisindeki tatlandırıcı ya da şeker tamamen erimeden çırpma harekâtına başlanırsa, bezeler yumuşak olacaktır.

Tatlandırıcı tamamen eridikten sonra içerisine 3 damla üzüm sirkesi ilave edilir ve mikserde katı hale gelene kadar çırpılır.

Şayet yumurta ve tatlandırıcı iyice karışmışsa ne kadar çırparsanız o kadar sertleşir.

Daha sonra istenilen biçim verilerek tepsiye koyulur.

80-90 derece fırında pişirilir. Bu ısı asla 90 derecenin üzerinde olmamalıdır.

100 dereceyi geçen fırınlarda beze yanar ya da içerisindeki şeker eriyerek yumuşak ve yapışık kıvamlı bir beze oluşur.

Afiyet olsun.
Anekdot: Kaynak olarak, Diyabetliler İçin, Tatlı ve Pasta tarifleri Kitabından Sayın Vedat Burak Budak ’ın reçete ettiği tariflerden alınmıştır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın