Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %0,13
  • ALTIN
    %1,15
  • BIST
    %-0,21
Perhiz Aşure

Perhiz Aşure

Perhiz Aşure Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 3 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 5-6 adet kuru incir
  • 5-6 adet kuru kayısı
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 portakal rendesi
  • 2-3 adet karanfil
  • 1 çubuk tarçın
  • 1.5 su bardağı süt
  • 2 çay bardağı çam balı

Üzeri için:

  • Nar
  • Antep fıstığı
  • Fındık
  • Tarçın

Perhiz Aşure Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle nohut ve kuru fasulyeyi değişik kaplara koyun ve bir gece evvelden ıslatın.
  • Buğdayı ise düdüklü tencereye koyun. Buğdayların üzerini 3 parmak geçecek biçimde su ilave edin. 
  • Tencereden kaynama sesi geldikten 20 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.
  • Bu operasyonları akşam uyguladıktan sonra, sabah büyük bir tencere alın ve su kaynatın.
  • Kaynayan suyun içerisine haşlanmış buğdayı ilave edin. 15 dakika sonra fasulye ve nohutu da ilave edin.
  • Bu sırada kuru meyveleri yıkayın ve suyun içerisinde bilave ettirin. Kuru meyveleri minik parçalar halinde doğrayın.
  • 10 dakika boyunca birlikte pişen kuru fasulye, nohut ve buğdayın üzerine doğradığınız kuru meyveleri ilave edin.
  • Karanfil, portakal kabuğu rendesi ve çubuk tarçını da ilave edin.
  • 1-1.5 su bardağı sütü de ilave edin. Ardından çam balını da ilave ettikten sonra fokurdayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Aralıklı olarak malzemeleri karıştırmayı da unutmayın. Hazırladığınız aşureleri kaselere paylaştırın ve üzerini nar, tarçın ve fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun.

Perhiz Aşure Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Perhiz tatlıların içerisine çubuk tarçın kullanmak oldukça ehemmiyetlidir. Tatlının aromasını arttırır.
  • Kalori kıymeti en düşük olan bal çeşidi, çam balıdır. Bu sebeple tarifte çam balı kullanın.
  • Aşurenin kıvamı ne çok akışkan, ne de çok koyu olmalıdır. Özellikle akışkana yakın olması daha ehemmiyetlidir.
  • Eğer aşure çok koyu olduysa, kenarda bilave ettirdiğiniz kaynar sudan ilave ederek yoğunluğunu açabilirsiniz.
  • Verilen miktarlardan vasati 8-10 kase çıkmaktadır.

1 Porsiyon Perhiz Aşure Kaç Kalori?

  • Perhiz aşurenin bir porsiyonu, takribî 150 kaloridir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın