Öncelikle nohut ve kuru fasulyeyi değişik kaplara koyun ve bir gece evvelden ıslatın.
Buğdayı ise düdüklü tencereye koyun. Buğdayların üzerini 3 parmak geçecek biçimde su ilave edin.
Tencereden kaynama sesi geldikten 20 dakika sonra ocaktan alabilirsiniz.
Bu operasyonları akşam uyguladıktan sonra, sabah büyük bir tencere alın ve su kaynatın.
Kaynayan suyun içerisine haşlanmış buğdayı ilave edin. 15 dakika sonra fasulye ve nohutu da ilave edin.
Bu sırada kuru meyveleri yıkayın ve suyun içerisinde bilave ettirin. Kuru meyveleri minik parçalar halinde doğrayın.
10 dakika boyunca birlikte pişen kuru fasulye, nohut ve buğdayın üzerine doğradığınız kuru meyveleri ilave edin.
Karanfil, portakal kabuğu rendesi ve çubuk tarçını da ilave edin.
1-1.5 su bardağı sütü de ilave edin. Ardından çam balını da ilave ettikten sonra fokurdayana kadar kısık ateşte pişirin.
Aralıklı olarak malzemeleri karıştırmayı da unutmayın. Hazırladığınız aşureleri kaselere paylaştırın ve üzerini nar, tarçın ve fıstık ile süsleyin. Afiyet olsun.