Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,25
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %1,23
  • BIST
    %0,62
Pepecura

Pepecura

Tarifin Öyküsü

Pepecura Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram isabella üzüm ayıklanmış miktar
  • 1 su kadehi su
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • Yarım su kadehi mısır unu
  • Yarım su kadehi mısır nişastası
  • Nane yaprakları
  • Kavrulmuş fındık içi

Pepecura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri saplarından ayırıp yıkayarak derin bir tencereye alın.
  2. Üzerine 1 su kadehi suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra üzümler yumuşayıp kabuklarından parçalayana kadar 15-20 dakika pişirip ocağı kapatın.
  3. Üzümleri suyuyla beraber ince bir süzgeçten geçirin.
  4. Üzerinde kalan taneleri kaşıkla iyice bastırarak olası olduğu kadar suyunun çıkmasını sağlayın.
  5. Üzüm suyuna toplamda 5 su kadehini bitirecek kadar su ilave edin.
  6. Toz şeker, mısır unu ve mısır nişastasını pepeçurayı pişireceğiniz derin bir tencereye alıp karıştırın üzümlü suyu ilave etmeden evvel kuru malzemeleri karıştırırsak topaklanma olmaz!.
  7. Üzümlü suyu tenceredeki kuru karışıma ilavelerken bir yandan karıştırın.
  8. Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
  9. Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
  10. Kaselere paylaştırıp ılındıktan sonra en az 4 saat buzdolabında soğutun.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın