Üzümleri saplarından ayırıp yıkayarak derin bir tencereye alın.
Üzerine 1 su kadehi suyu ilave edip orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra üzümler yumuşayıp kabuklarından parçalayana kadar 15-20 dakika pişirip ocağı kapatın.
Üzümleri suyuyla beraber ince bir süzgeçten geçirin.
Üzerinde kalan taneleri kaşıkla iyice bastırarak olası olduğu kadar suyunun çıkmasını sağlayın.
Üzüm suyuna toplamda 5 su kadehini bitirecek kadar su ilave edin.
Toz şeker, mısır unu ve mısır nişastasını pepeçurayı pişireceğiniz derin bir tencereye alıp karıştırın üzümlü suyu ilave etmeden evvel kuru malzemeleri karıştırırsak topaklanma olmaz!.
Üzümlü suyu tenceredeki kuru karışıma ilavelerken bir yandan karıştırın.
Orta ateşte devamlı karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca 1 dakika daha pişirip ocağı kapatın.
Kaselere paylaştırıp ılındıktan sonra en az 4 saat buzdolabında soğutun.