Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pepeçura

Pepeçura

Tarifin Öyküsü

Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilogram ayıklanmış kokulu siyah üzüm
  • 4 su kadehi su
  • 1 su kadehi toz şeker şeker ölçüsünü damak tadınıza göre eksiltip çoğaldırabilirsiniz.
  • 4 yemek kaşığı mısır unu olağan un ile yaptım
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümleri yıkayıp tanelerini ayıklayıp tencereye alın.
  2. 4 su kadehi su ile orta ateşte pişirin.
  3. Kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
  4. Başka derin bir tencereye süzgeç koyup üzümleri burada süzün.
  5. Kabuk ve çekirdekleri süzgecin üst kısmında kalana dek kaşıkla bastıra bastıra ezdim.
  6. Bir kasede un, nişasta, şeker ve 1 kepçe de üzüm suyu ilavesi ile açarak üzüm suyunun olduğu tencereye alın.
  7. İyice karıştırdıktan sonra ocağı açıp karıştırarak pişirin.
  8. Pişen tatlıyı kaselere aktarın. Soğuyunca servise hazır.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir
Önceki Yazı
Sonraki Yazı

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın