Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pepeçura

Pepeçura

Pepeçura Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kokulu siyah üzüm
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 5 su kadehi su
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası

Pepeçura Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Üzümler hoşça yıkanıp ayıklanır.
  2. Bir kaba alınarak üzerine toz şeker ilave edilir ve kaşıkla hoşça ezilir.
  3. Ardından üzerine 4 su kadehi su ilave edilip karıştırılır.
  4. Tencereye aktarılıp kaynamaya vazgeçilir.
  5. Kaynayan üzümler tel süzgeçten geçirilir ve üzüm suyu tekerrür tencereye alınır.
  6. Kalan bir su kadehi su ile nişasta eritilir ve üzüm suyuna ilave edilip el mikseriyle topak kalmayacak biçimde kıvam alıncaya kadar karıştırılır.
  7. Kıvam alan muhallebi kaselere paylaştırılıp soğumaya vazgeçilir.
  8. Buzdolabında iyice soğuyunca servis edilir.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın