Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,71
  • ALTIN
    %1,33
  • BIST
    %0,99
Pepeçura

Pepeçura

Pepeçura Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram siyah üzüm
  • 6 su kadehi su
  • 1 su kadehi toz şeker
  • 1 çay kadehi mısır nişastası

Pepeçura Nasıl Yapılır?

  • Siyah üzümü iyice yıkayın. Suyla beraber bir tencerede kaynatın. Toz şekeri ilave edip 5 dakika daha kaynatın.
  • Süzgece alıp elinizle bastırarak suyunu süzün. Üzüm suyundan 1 su kadehi ayırıp nişastayla beraber karıştırın.
  • Pürüzsüz hale getirin. Kalan üzüm suyuna ilave edip devamlı karıştırarak pişirin. Ufak kaselere ya da kalıplara sıcak olarak paylaştırın.
  • Buzdolabında iyice soğutup katılaşınca servis tabağına ters çevirin. Üzümlerle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın