Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,27
  • EURO
    %0,09
  • ALTIN
    %0,30
  • BIST
    %-0,25
Pembe Sütlaç

Pembe Sütlaç

Pembe Sütlaç Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1.5 su kadehi su
  • 1 kibrit kolisi lohusa şekeri
  • 3 su kadehi süt
  • 1 çay kadehi pirinç
  • 1 koli vanilya
  • Yarım su kadehi toz şeker
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 1 tutam tuz
  • 150 gr kiraz
  • Vişne ve karadut
  • 2 çorba kaşığı ince çekilmiş antep fıstığı

Pembe Sütlaç Nasıl Yapılır?

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz pembe sütlaçta…

Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın. Soğumaya vazgeçin.

Pirinç, tuz ve 1 kadeh lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin.

Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin. Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ilave edip süratle karıştırın. İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.

Sütlacı hafif nemlendirilmiş ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın. Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin.Servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın