Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi gizeme tatlı tarifleri kısmından seçtiğiniz pembe sütlaçta…
Su ve lohusa şekerini tencereye alıp suyun rengi kırmızı olana ve lohusa şekeri eriyene kadar kaynatın. Soğumaya vazgeçin.
Pirinç, tuz ve 1 kadeh lohusa şekeri suyunu tencereye alıp pirinçler yumuşayana kadar haşlayın. Vanilya,toz şeker,süt ve limon kabuğunu ilave edin.
Arada bir karıştırarak 15-20 dakika pişirin. Nişastayı kalan lohusa şekeri suyunda ezin. Nişastalı suyu kaynamakta olan sütlaca ilave edip süratle karıştırın. İyice koyulaşana kadar pişirin ve ocaktan alın.
Sütlacı hafif nemlendirilmiş ortası delik kalıba döküp buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün servis tabağına ters çevirip alın. Ortasını orman meyveleriyle süsleyip üzerine fıstık serpin.Servis yapın.