Malzemeler
Kreması için
Üzeri için
Kek için derin bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Şeker eridikten sonra ayçiçeği yağını ilave edip çırpın. Elenmiş un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Kek hamurunu dikdörtgen biçimli bir kalıba yayın. Evvelden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık kekin yarısından aşırısını kesip streç film ile kaplanmış bir kaseye elinizle bastırarak yerleştirin. 200 ml kremayı kaynama noktasına gelmeden ısıtın. Ocaktan alıp üzerine kırdığınız beyaz çikolatayı ilave edip eritin. Buzdolabında soğuması için bekletin. Soğuyan kremayı kabarıncaya kadar çırpın. Dilimlediğiniz çilekleri ilave edip karıştırın. Hazırladığınız kremayı kekin içine aktarın. Kalan kek ile kasenin üzerini kapatın. Derin dondurucuda 30 dakika bekletin. Pastayı derin dondurucudan çıkarıp ters çevirin. Streç filmi üzerinden alın. Krem şanti ve soğuk sütü mikser ile çırpın. Pastanın dışını kaplayın. Hindistan cevizini yiyecek boyası ile karıştırın. Krem şantinin üzerine serpin. Pastayı hindistan cevizi ile kapladıktan sonra buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın.