Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara gizeme karıştırarak pişiltihap.
Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı takviyesiyle çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
Geniş bir sırça kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1 ’er yemek adalȩığı kocaman dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp dargın yağda önlü arkalı kızartın.
Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını vazgeçmesi için kabın içindeki soğuk suya daldırıp çıkarın.
Kadayıfları çatal takviyesiyle birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın.
Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal takviyesiyle süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet dolaştırın. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Adana usulü şerbetli taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.