Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pekmezli Taş Kadayıf

Pekmezli Taş Kadayıf

Pekmezli Taş Kadayıf Tarifi İçin malzemeler

  • 10 yassı kadayıf
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 2 tatlı adalȩığı tarçın

Kızartmak için;

  • 1/2 su bardağı akışkan yağ
  • 3 yumurta

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su

Pekmezli Taş Kadayıf Ngerçek Yapılır?

  • Şerbeti hazırlamak için, su ve şekeri bir tencereye koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar ara gizeme karıştırarak pişiltihap.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca 10 dakika daha kaynatıp pekmezi ilave edin. 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatıp, şerbetin ılık hale gelmesini bekleyin.
  • Diğer tarafta yumurtaları derin bir kaseye kırıp, çatal ya da tel çırpıcı takviyesiyle çırpın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın.
  • Geniş bir sırça kaba soğuk su doldurup bir kenarda bekletin. Taş kadayıfların içine 1 ’er yemek adalȩığı kocaman dövülmüş ceviz içi koyup, yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bastırarak yapıştırın. Tek tek yumurtaya bulayıp dargın yağda önlü arkalı kızartın.
  • Kızaran taş kadayıfları tavadan alıp yumurta kokmaması ve fazla yağını vazgeçmesi için kabın içindeki soğuk suya daldırıp çıkarın.
  • Kadayıfları çatal takviyesiyle birkaç saniye havada tutarak suyunu süzün. Süzdüğünüz kadayıfları hemen ılık şerbetin olduğu tencerenin içine atın ve ocağın altını yakarak kadayıfları 15 dakika kadar şurupla ısıtın.
  • Şerbeti iyice çeken kadayıfları çatal takviyesiyle süzerek şerbetten alın. Servis tabağına aldığınız kadayıfların üzerine 1 su bardağı kadar şerbet dolaştırın. Üzerlerine çekilmiş ceviz içi ve tarçın serpiştirip ılık servis yapın. Afiyet olsun.

Adana usulü şerbetli taş kadayıf tarifine göz atmayı unutmayın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın