Şerbeti için tencereye şeker ile suyu koyun ve şeker eriyene kadar karıştırın. Şurubun koyulaşması için en az 15 dakika kaynatın. Ocağın altını kapatmadan önce limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
Küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritin. Pekmezi ilave edin ve bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Geniş bir kabın içerisine kadayıfları tel tel ayırarak koyun. Üzerine sıcak pekmezli yağı dökün ve elinizle kadayıfları hamur gibi yoğurarak pekmezli yağ ile kadayıfları yumuşatın. Yağlanmış bir tepsiye kadayıfın yarısını üstünden bastırarak yerleştirin ve üzerine cevizleri serpiştirin.
Cevizlerin üzerine kadayıfın diğer yarısını serin, avucunuzun içi ile tepsiye yayılmış kadayıfları iyice bastırarak üzerini düzgün hale getirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiltihap. Fırından çıkartın ve soğumuş şerbeti üzerine dolaştırarak dökün. Şerbeti tamamen çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.