Bugün sevgili E- Tarifler takipçileri için çok özel bir tanım hazırladım. Kurabiye tarifimiz ismi Pekmezli Kakaolu Kurabiye. Pekmezin yararları hakkında sizler uzun uzun yazmama bilmem gerek var mı? Şifası yazmakla bitemeyen pekmezli kurabiye tarifimizi uygulamanız için belli olun bir çok niçin var hanımlar.
Pekmezli Kakaolu Kurabiye tarifimizi pişirirken özellikle çatlayana değin kurabiyemizi pişirme işlemine dikkat etmeniz oldukça önemlidir. Alışılmış kakaolu tariflerin yerine dahası pekmezli kakao tarifimizi uygulamanızı önerir öbür ve leziz tatlı tarifleri aramak için boşa zaman harcamayın ve sitemizi peşine düşüp takip etmeye devam edin bayanlar. Basit gelsin.
1 Dere Bardağı Pekmez
1 Çay Bardağı Esmer Şeker
125 Gram Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
4 Tane Karanfil
Alabildiği Değin Söke Un
1 Tatlı Kaşığı Karbonat
2 Çorba Kaşığı Su
1 Çorba Kaşığı Kakao
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Damla Çikolata
Hemen, başlangıçta kakao, tarçın, zencefil, tereyağı, pekmez, esmer şeker ve dövülmüş karanfili bir kaba alalım. Suyla ezdiğimiz karbonatı da kaseye boşaltıp alabildiği değin yaklşık olarak altı yemek kaşığı kadar unu katıp yoğuralım. Karışımın içerisine damla çikolatayı da katıp yoğurmaya devam edelim. Hazırladığımız hamur kulak memesinden birazcık daha yumuşak olsun. Hamur hazırlanmış olduktan sonradan ceviz iriliğinde parçalar koparalm ve yağlı kağıtları dizdiğimiz fırın tepsisine aralıklarla sıralayalım. Son olarka 180 derecelik fırınımız da kurabiyeler çatlayana kadar pişirelim.