Malzemeler
Hamuru için
İç harcı için
Üzeri için
Yapılışı
Elmaların kabuğunu soyup rendeleyin. Tencerenin içine rendelenmiş elmayı şekeri alın ve suyunu çekene kadar pişirin. Tencereden almaya yakin tarçın ve ceviz içini koyun.
Sırada hamuru var.
Un hariç diğer malzemeleri bir kapta karıştırın ve yavas yavas unu ekleyin. (MARGARİN ODA SICAKLIĞINDA OLSUN)
hamurdan ceviz büyüklüğünde avcunuza alın ortasına iç harcı koyun ve istediğiniz şekli verin.Ceviz büyüklüğünde avuç içine alınır İçine harç eklenir ve yarım su seklinde kapatılır.
180 derece fırında pişmeye bırakın.
Pekmez su karışımını kaseye koyun. Pişen elmalı kurabiyelerin ilk sıcağı çıktıktan sonra pekmezli suya ve hindistan cevizine bulayın. Afiyet olsun.