Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %-0,16
  • EURO
    %0,57
  • ALTIN
    %0,27
  • BIST
    %1,94
Pekmezli Dondurma

Pekmezli Dondurma

Pekmezli Dondurma Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1.5 tatlı kaşığı keçiboynuzu tozu
  • 1 tatlı kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı pekmez

Üzeri için

  • 20 g file badem
  • 20 g çekilmiş ceviz içi
  • 20 g file fındık

Pekmezli Dondurma Nasıl Yapılır?

  • Sütü bir tencereye alın. Pirinç unu, keçiboynuzu tozu ve kakaoyu ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp tereyağını ilave edin. Ilınınca pekmezi ilave edin. Buzluğa takviyeli ufak kaplara paylaştırın. Ortalarına dondurma çubukları saplayın. 
  • Soğuyunca buzluğa yerleştirin. Donduktan sonra kalıplardan çıkartıp file badem, ceviz içi ve file fındığa bulayın. Soğuk servis yapın.
  • Pekmezli dondurmayı, tahinli kek yanında servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Pekmezli Dondurmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kıvamlı bir dondurma elde etmek için keçi veya manda sütü kullanabilirsiniz.
  • Dondurmanın kıvamını yoğunlaştırmak için, sütü kaynatırken içerisine bir tatlı kaşığı salep ilave edebilirsiniz.
  • Dondurmanın kıvamı çok koyu olursa, azar azar süt ilave ederek açabilirsiniz.
  • Hazırladığınız dondurmaları ortala 3-4 saat boyunca dondurucuda bekletin.

1 Porsiyon Pekmezli Dondurma Kaç Kaloridir?

  • Pekmezli dondurmanın bir porsiyonu, takribî 220 kaloridir. Dilerseniz, şeftalili dondurma tarifini de deneyebilirsiniz.

Muhteşem geçimiyle her zevke hitap eden tahinli ve pekmezli tariflere buradan göz atabilirsiniz. Yeni tatlar keşfetmek için pekmezli un helvası tarifini anekdotlarınız arasına ekleyebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın