Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pekmezli Bulgur Tatlısı

Pekmezli Bulgur Tatlısı

Pekmezli Bulgur Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • Yarım su kadehi pilavlık bulgur
  • Yarım su kadehi pekmez
  • 3 su kadehi su
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı darı nişastası
  • 2 karanfil
  • 1 kutu vanilya
  • Yarım su kadehi hırpalanmış ceviz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Üzeri için

  • Toz fıstık
  • Fındık
  • Nar

Pekmezli Bulgur Tatlısı Nasıl Yapılır?

Su, şeker, pekmez ve karanfili tencerede kaynatın. Bulguru ilave edip şişinceye kadar kısık ateşte pişirin. Nişastayı suda çözdürüp yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Vanilya, tarçın, ceviz içi ilave edin ve kıvamı koyulaşınca ocaktan alarak kaseye aktarın. Soğuduktan sonra üzerini isteğe göre fıstık, fındık, nar, ceviz ile süsleyerek servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın