Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,15
  • EURO
    %-0,21
  • ALTIN
    %0,68
  • BIST
    %3,72
Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Pekmezli Balkabağı Tatlısı

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kilogram arınılmış bal kabağı 
  • 2 su kadehi toz şeker 
  • 1 su kadehi pekmez 

Üzeri için:

  • 1 kase kocaman çekilmiş ceviz içi 

Pekmezli Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Bal kabağını yıkayıp istediğiniz gibi dilimleyin. Tabanı düz ve geniş bir tencereye sıralayın. Üzerine toz şekeri serpin. Tencerenin kapağını kapatıp en az 3 saat bekletin. Zamanınız yoksa 1 çay kadehi su ilave edip pişirmeye başlayabilirsiniz
  • Tencereyi ocağa alın ve evvel yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra ateşi iyice kısın. Bal kabakları yumuşayana kadar pişirin. İndirmeye 5 dakika kala pekmezi dökün. Tekerrür tencerenin kapağını kapatın. 5 dakika sonra ocaktan alın ve oda ısısında soğumaya vazgeçin. Soğuduktan sonra servis tabağına alın. Üzerine kocaman kırılmış ceviz içi serperek servis yapın. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın