Fasulye ve nohut bir gün önceden ıslatılarak önceden haşlanır.
Tencerenin içine aşurelik buğday alınır üzeri geçecek kadar su ile doldurup haşlanmaya bırakılır.
Su bittikçe ilave edilir.
Bu arada bir çimdik tuz atılır.
Haşlamış olduğumuz aşurelik buğdayın üzerine fasulye ve nohut bırakılır sonra üzeri su ile doldurulur( bu su miktarına kendiniz ayarlayabilirsiniz).
Kaynamaya başlayınca içerisine kuru üzüm kuru kayısı ve bir kase pekmez bir kase şeker ilave edilir( şeker miktarını kontrolü bırakalım) ve kaynamaya bırakılır.
Bu arada cevizli fındık ayrı bir tavada hafif kavrulur( varsa içerisine fıstık da bırakabiliriz).
Kaynadıktan sonra kıvamı ve şekeri kontrol edilip koyu ise tekrar su şekeri azsa ilave edilir.
Altını kapatıp ceviz ve fındık üzerine susam çörekotu ve tarçın atılır ve karıştırılır. Servise hazır. Afiyet olsun