Pekmez Helvası Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 125 gr tereyağı
- 2 su kadehi un
- Yarım çay kadehi zeytinyağı
- 1.5 su kadehi su
- 1 su kadehi toz şeker
- 1 kutu vanilya
- 1 çay kadehi üzüm pekmezi
- 2/3 su kadehi kocaman çekilmiş ceviz
Üzeri için
Pekmez Helvası Nasıl Yapılır?
- Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Zeytinyağı ve unu ilave edip rengi değişinceye kadar kavurun.
- Ceviz ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Su, pekmez, vanilya ve şekeri bir kasede karıştırıp kavurduğunuz una ilave edin ve süratlice karıştırın.
- 5 dakika pişirin ve ocaktan alarak ılınmaya vazgeçin. Karışımdan parçalar alıp tezgahta düzleştirin ve çiçek biçimli kurabiye kalıbı ile keserek servis tabağına dizin. Ortalarına fındık batırın.
Pekmez Helvasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Helvanın dibinin yakalamaması için, tahta kaşık ile ters güzergahlara doğru kesintisiz karıştırın.
- Helva üretiminde margarin kullanmak sık sık yapılan yanlışlar arasındadır. Helvanın kendi kokusuyla harmanlanması için tereyağı kullanılması gerekir.
- Kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ilave edebilirsiniz.
- Pekmezli karışımın malzemeler birbiriyle aynılaşana kadar karıştırın.
1 Porsiyon Pekmez Helvası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan pekmez helvasının bir porsiyonu, takribî 290 kaloridir. Üretiminde şeker kullanılmasa da pekmez ile tat verildiği için, miktarlı bir biçimde harcanması önerilir. Dilerseniz, hemen hemen aynı kalori bedeliyle sunulan irmik helvası tarifini de sınayabilirsiniz.