Barbunyaları ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Pazıları arınıp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ceddip doğrayın.
Domatesleri ceddip küp biçiminde doğrayın. Patatesleri ceddip küp doğrayın. Havuçları arınıp küp biçiminde doğrayın.
Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Domates, biber salçası, havuç, tuz ve karabiberi ilave edin. Barbunyayı ilave edip karıştırın.
Toz şeker, limon ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Pazı ve patatesleri ilave edip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.
Yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz olağan barbunya pilaki tarifine buradan göz atabilirsiniz.