Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,02
  • EURO
    %-0,28
  • ALTIN
    %-0,42
  • BIST
    %-1,01
Pazılı Barbunya Pilaki

Pazılı Barbunya Pilaki

Pazılı Barbunya Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilogram barbunya fasulyesi
  • 300 gr pazı
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 3 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım su kadehi zeytinyağı
  • 4 domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 2 su kadehi sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Barbunyaları ayıklayın. Tuzlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Pazıları arınıp doğrayın. Soğan ve sarımsakları ceddip doğrayın.
  • Domatesleri ceddip küp biçiminde doğrayın. Patatesleri ceddip küp doğrayın. Havuçları arınıp küp biçiminde doğrayın. 
  • Yağı tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Domates, biber salçası, havuç, tuz ve karabiberi ilave edin. Barbunyayı ilave edip karıştırın.
  • Toz şeker, limon ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika pişirin. Pazı ve patatesleri ilave edip 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğuyunca servis yapın. Afiyet olsun.

Yemeklerin yanında meze olarak sunabileceğiniz olağan barbunya pilaki tarifine buradan göz atabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın