Bulguru arının. Üzerine sıcak suyu dolaştırıp kabarıncaya kadar bekletin. Soğanları arınıp küp biçiminde doğrayın.
Naneyi arınıp kıyın. Bulgur, soğan, nane, süzme yoğurt, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi bir kaba alıp karıştırın.
Pazıları sıcak suda çok az haşlayıp süzgece alın. Damarlı kısımlarını keserek arının. Hazırladığınız bulgurlu iç malzemesinden ortalarına paylaştırıp sarın.
Tencereye 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edip dibine 2 kat pazı yaprağı döşeyin.
Üzerine sarmaları yerleştirip kalan zeytinyağını dolaştırın. Kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Klasik tariflerden bunaldıysanız, lorlu pazı sarması veya bulgurlu pazı dolması tarifine göz atın.