Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,04
  • EURO
    %-0,14
  • ALTIN
    %-0,30
  • BIST
    %-1,01
Pazı Kavurma

Pazı Kavurma

Pazı Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 1 demet taze fesleğen
  • 1 büyük soğan
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 5~6 diş sarımsak
  • 1 çay kadehi zeytinyağı
  • 1 çay kadehi haşlanmış mısır tanesi
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • Tuz
  • karabiber
  • pul biber

Pazı Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Pazı ve fesleğenleri arınıp yıkayın ve doğrayın. Biberleri arınıp çeper biçiminde doğrayın.
  • Soğan ve sarımsakları arınıp kıyın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsakları şeker ile beraber pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Pazı ve fesleğenleri ilave edip 1-2 dakika daha kavurun. Tuz ve baharatı ilave edip tatlandırın.
  • Orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. Pazıyı ocaktan indirmeye beş dakika kala mısırları ilave edin. Ocaktan alıp soğumaya vazgeçin. Servis tabağına alıp soğuk servis yapın.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın