Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,13
  • EURO
    %0,10
  • ALTIN
    %0,50
  • BIST
    %2,52
Pazı Çorbası

Pazı Çorbası

Pazı Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 havuç
  • 1 kereviz
  • 1 patates
  • 5 su kadehi sebze suyu
  • 1 demet pazı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • Çırpılmış krema
  • Değirmen karabiber

Pazı Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsakları zeytinyağında hafif soteleyin. Küp doğradığınız havuç, kereviz ve patatesi ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Et suyununu ve tuzu ilave edip kaynamaya vazgeçin.
  • Et suyu kaynadıktan sonra yıkayıp ince doğradığınız pazı yapraklarını ilave edin. Sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin.
  • Çorbayı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerlerini çırpılmış krema ve değirmen karabiber ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dilerseniz, değişik bir versiyonu olan nar ekşili pazı çorbası tarifini de sınayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:
İlginizi Çekebilir

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın