Zaman zaman yemek programlarında da yapılan pavlovanın yapılışı da merak mevzusu oluyor. İşte pavlova yapılışı: İlk olarak fırınınızı 150 derecede ısıtın.
Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. Evvel yavaş sonra süratli bir biçimde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne erişene kadar sürdürün.
Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ilave edin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha süratli eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ilave edin.
Karıştırma harekâtı için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak biçimde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak biçimde yayın.
Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz.
Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. Tatlıyı ilk 12 dakika 120 derecede pişirin. Ardından fırın ısısını 100 dereceye düşürün ve 1 saat bu ısıda pişirin.
Pişirme işleminin sonunda tatlınızı fırında bilave ettirin. Ani ısı farklılıkları tatlının kırılmasına sebep olabilir.
Krem patiseri için; Tarifte verilen tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
Krem patiseriyi tatlının pişmesine yakın hazırlayın ve soğuk olduğundan emin olun.
Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra krem patiseriyi üzerine dikkatli bir biçimde yayın.
Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyerek tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.
Alternatif olarak kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.
Pavlova Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?
Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
Yumurta beyazını ayırırken, içerisine hiçbir biçimde yumurta sarısı gelmemesine dikkat edin.
Toz şekerinizi daha da ince bir hale getirmek için rondoda çekebilirsiniz. Böylece daha kolay karıştırabilir ve pütürlü bir görüntü oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
Vanilya ekstreniz yoksa toz vanilin de kullanabilirsiniz.
Tatlıya aroma katmak için yumurta beyazını çırptıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ekleyebilirsiniz.
Yumurtaların çırpılma süresi 15 dakikadır.
Krema seçim etmek istemezseniz labne kullanarak da tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
Tuzu atarken az ölçüde atmaya özen gösterin.
Tatlı kırılmaya müsait bir yapıya sahip olduğundan yağlı kağıdın üzerinden tekerrürden yağ sürmek, muhtemel yapışma tehlikesini azaltabilir.
Damak zevkinize bağlı olarak çikolata sosu, karamel ya da meyve sosları kullanarak tatlıyı süsleyebilirsiniz.