Bilgi
Web sitemize hoşgeldiniz.

  • DOLAR
    %0,18
  • EURO
    %-0,62
  • ALTIN
    %1,50
  • BIST
    %1,94
Pavlova

Pavlova

Pavlova Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 
  • 1 çimdik tuz  

Krem Patiseri için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 kutu vanilya
  • 3 yemek kaşığı soğuk tuzsuz tereyağı
  • 70 gram beyaz çikolata

Süslemek İçin

  • Çilek
  • Antep Fıstığı
  • Orman Meyvesi
  • Böğürtlen
  • Frambuaz

Pavlova Nasıl Yapılır?

  • Zaman zaman yemek programlarında da yapılan pavlovanın yapılışı da merak mevzusu oluyor. İşte pavlova yapılışı: İlk olarak fırınınızı 150 derecede ısıtın.
  • Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alın ve çırpmaya başlayın. Evvel yavaş sonra süratli bir biçimde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne erişene kadar sürdürün.
  • Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ilave edin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha süratli eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ilave edin.
  • Karıştırma harekâtı için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın.
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak biçimde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak biçimde yayın.
  • Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz.
  • Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. Tatlıyı ilk 12 dakika 120 derecede pişirin. Ardından fırın ısısını 100 dereceye düşürün ve 1 saat bu ısıda pişirin.
  • Pişirme işleminin sonunda tatlınızı fırında bilave ettirin. Ani ısı farklılıkları tatlının kırılmasına sebep olabilir.
  • Krem patiseri için; Tarifte verilen tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Krem patiseriyi tatlının pişmesine yakın hazırlayın ve soğuk olduğundan emin olun.
  • Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra krem patiseriyi üzerine dikkatli bir biçimde yayın.
  • Son olarak dilediğiniz meyvelerle süsleyerek tatlınızı servise hazır hale getirebilirsiniz.
  • Alternatif olarak kivili pavlova tarifini de deneyebilirsiniz.

Pavlova Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yumurtalarınızın oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz.
  • Yumurta beyazını ayırırken, içerisine hiçbir biçimde yumurta sarısı gelmemesine dikkat edin.
  • Toz şekerinizi daha da ince bir hale getirmek için rondoda çekebilirsiniz. Böylece daha kolay karıştırabilir ve pütürlü bir görüntü oluşmasını da engelleyebilirsiniz.
  • Vanilya ekstreniz yoksa toz vanilin de kullanabilirsiniz.
  • Tatlıya aroma katmak için yumurta beyazını çırptıktan sonra içerisine 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ekleyebilirsiniz.
  • Yumurtaların çırpılma süresi 15 dakikadır.
  • Krema seçim etmek istemezseniz labne kullanarak da tatlınızı hazırlayabilirsiniz.
  • Tuzu atarken az ölçüde atmaya özen gösterin.
  • Tatlı kırılmaya müsait bir yapıya sahip olduğundan yağlı kağıdın üzerinden tekerrürden yağ sürmek, muhtemel yapışma tehlikesini azaltabilir.
  • Damak zevkinize bağlı olarak çikolata sosu, karamel ya da meyve sosları kullanarak tatlıyı süsleyebilirsiniz. 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Yorum yazmak için giriş yapmalısın